Blog

Latest Industry News

1961 Amphicar Model 770 uit de serie Aparte Automobielen

1961 Amphicar Model 770 Planet Mustang Nieuwegein Job van Oostrum 1

Jep, je ziet het goed. Een voer- en vaartuig tegelijkertijd. Als vaartuig werd hij officieel erkend door de Amerikaanse Kustwacht. Ok, het werkte dan wel allemaal niet perfect en er zijn er minder dan 4000 in totaal van geproduceerd, maar toch.

Zelfs één van de Amerikaanse presidenten, Lyndon B. Johnson, kocht er een die hij gebruikte op zijn boerderij in Texas. Je kunt je de opschudding voorstellen als hij met droge ogen zó het water inreed met een aantal van die hoogwaardigheidsbekleders als passagier

De Amphicar Model 770 is ontwikkeld door de Duitse ontwerper Hans Trippel, die al sinds 1932 aan amfibievoertuigen werkte. Hij werkte onder andere aan de Volkswagen Schwimmerwagen uit de Tweede Wereldoorlog.

Er was flink wat geld gemoeid met de ontwikkeling; er worden bedragen genoemd van wel 25 miljoen dollar. Dat geld kwam van de Amerikaanse Quandt Group vandaan. De Amphicar waar we het vandaag over hebben werd voor het eerst geshowd op de Duitse autoshow in 1959 en geïntroduceerd in New York op 1 april 1961.

 

De viercilinder Triumph Herald-motor van 1.147 cc (43 pk) lag achterin de auto. Hij dreef de achterwielen aan (op het land) of de twee propellers (in het water). De auto had vier versnellingen en kon natuurlijk ook nog in z’n achteruit. De deuren waren vergrendeld zodra de auto in het water lag.

Heel snel was de auto niet, de topsnelheid op de weg lag zo rond 90 km per uur en het duurde meer dan 40 seconden voordat die bereikt werd. Op het water deed hij zo’n 15 kilometer per uur. De auto woog meer dan 1000 kilo en was extra lang om goed het water in en uit te kunnen komen.

Destijds kostte de auto bijna 3400 dollar; daar kon je ook een Mustang Cabrio voor kopen. En dat deden de autokopers dan ook liever. Maar toch had de auto wel wat fans. Er is ooit een Amphicar geveild voor meer dan 80.000 Britse pond.

1961 Amphicar Model 770 Planet Mustang Nieuwegein Job van Oostrum 4

 

Back to top
Translate »