Blog

Latest Industry News

Dodge Deora 1965 uit de serie Aparte Automobielen

dodge-deora-planet-mustang-nieuwegein-job van oostrum

 

Wat een geweldig model! De eerste blik zet je eigenlijk op het verkeerde been: je denkt dat je naar de achterkant kijkt maar ziet tegelijkertijd dat dat niet kan vanwege de open laadruimte.

Deze auto komt uit de koker van Mike en Larry Alexander; als basis namen zij een Dodge A100 pick-up uit 1965 en vervolgens gingen ze los. Het eindresultaat is dus deze unieke pick-up met een Slant-6 motor van 101 pk. De verbrede vrachtwagenbodem bood voldoende ruimte voor het vervoeren van materialen (of zelfs mensen) dus de auto was niet alleen mooi om te zien, maar ook nog praktisch in het gebruik. Mike en Larry wonnen met dit gerestylede  model de Ridler Award tijdens de Autorama van 1967.

dodge-deora-planet-mustang-nieuwegein-job van oostrum-interieur

En dan een kijkje in het interieur. Veel zwart leer en wat meteen opvalt is natuurlijk het stuur. Het ziet er niet alleen apart uit (om maar eens een understatement te gebruiken); het zit op een beugel bevestigd zodat je het stuur aan de kant kunt schuiven als het om wat voor reden dan ook in de weg zit. Ik kan er zo 1-2-3 niet opkomen wanneer dat het geval zou zijn? Jullie? Maar goed, stel dat het zou moeten dan is er in ieder geval alvast over nagedacht.

dodge-deora-planet-mustang-nieuwegein-job van oostrum-zilver

 

Het lijkt wel een karretje dat op de maan kan rondrijden, toch? Dodge promootte deze pick-up als HET ‘futuristisch pickup-concept’ maar dat was toch iets te optimistisch. Toch reden er in de tweede helft van de jaren 60 genoeg van rond. In 2009 werd dit model verkocht voor maar liefst $325.000.

Heeft u al eens gekeken op onze andere website met klassieke auto’s? Meer weten over onze Mustangs? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

 

Back to top
Translate »