Blog

Latest Industry News

Eerste Ford Mustang eigenaar heeft hem nog steeds!

Planet Mustang Ford-Mustang-1964-half

Hier zie je, dat hoef ik jullie waarschijnlijk niet te vertellen, een zeldzame, originele Ford Mustang 1964 1/2, dus een van de allereersten. En hij staat bij ons in de showroom!

Hij is voorzien van een 8 cylinder en is handgeschakeld. We hebben hem overgespoten in de prachtige, originele rode kleur. Al het chroom, velgen, banden en rubbers zijn vernieuwd, evenals het interieur. Een prachtige, exclusieve Mustang die moeilijk te vinden is. Vraag je je af waarom de “1/2” in de naam staat? Dat komt omdat de auto ongeveer halverwege het jaar werd gelanceerd.

 

Gail kocht de allereerste Ford Mustang

En dat zelfs nog voordat hij officieel werd gelanceerd! Op 15 april 1964 kocht ze een Skylight Blue Convertible voor $ 3.437,50. Inmiddels wordt de auto geschat tussen de $350.000,00 en $450.000,00! Want hij is helemaal origineel.

Picture courtesy of Kimberly Mitchell Detroit Free press

Toen Gail naar de showroom ging liet de dealer haar 2 auto’s zien die officieel nog niet waren gelanceerd. Dat zou Lee Iacocca 2 dagen later doen tijdens de Wereldtentoonstelling in New York. Ford was al weken tevoren bezig de auto te promoten, ze zeiden “Hij Komt Eraan!” en lieten het logo zien, maar geen foto’s. Maar ondertussen reed Gail er al mee rond!

Toen de auto er van de ene op de andere dag mee ophield wilde Gail hem eigenlijk verkopen want hij stond behoorlijk in de weg. Maar haar man Tom beloofde de auto zelf te gaan repareren. Dat deed hij ook …. toen hij met pensioen ging! Op zoek naar originele onderdelen las hij een verhaal van iemand die claimde de allereerste Mustang ooit te hebben gekocht. Op 16 april 1964. Tom vond de rekening van hun Mustang ergens in de kelder en zag de datum: 15 april 1964! Een dag eerder! Naast de rekening vond hij ook nog een het onderhoudsboekje dat op hun naam stond.
Ze hadden geen flauw idee dat de auto zoveel waard was. Maar in ieder geval wist Ford hen wel te vinden toen Mustang nummer 10.000.000 van de band af rolde. Hun auto werd toen zelfs speciaal tentoongesteld.

Op de eerste dag dat de Mustang 641/2 werd gelanceerd werden er meteen al meer dan 22.000 auto’s verkocht. Ford had gerekend op 100.000 PER JAAR! Het werden er uiteindelijk meer dan 600.000.

Back to top
Translate »