Blog

Latest Industry News

Ford Beatnik Bubbletop uit de serie Aparte Automobielen

Beatnik Bubbletop Ford Planet Mustang Nieuwegein Job van Oostrum-3De serie Aparte Automobielen zou niet compleet zijn zonder tenminste “iets” van een Ford, toch? De auto is ontworpen door Gary “Chopit” Fioto. Hij “hakt” auto’s in stukken en bouwt daar een nieuwe auto van. Met deze Beatnik won hij de hoofdprijs op de National Rod and Custom Car show in 2006 (Tulsa, Oklahoma).

Beatnik Bubbletop Ford Planet Mustang Nieuwegein Job van Oostrum-2Vier jaar bouwde hij aan deze auto. De basis is een Ford uit 1955 waar hij de top van ‘afhakte” (“chopte”). Vervolgens begon hij er onderdelen van Cadillac, Chrysler en Lincoln aan toe te voegen. De voorbumper komt van een Cadillac uit 1959, de achterbumper werd gevormd van de voorkant van een ’58 Caddy, de achterste vinnen stammen van een Chrysler uit 1960. De motor? Een Chevrolet V8. Verder kun je er nog stukken van een Lincoln Town Car uit 1988 in terugvinden. Ook aan het interieur werd veel aandacht besteed. De auto is voorzien van airco want in zo’n Bubbletop kan de temperatuur aardig oplopen. En de kleur!

Beatnik Bubbletop Ford Planet Mustang Nieuwegein Job van OostrumDit vertelt Fioto zelf over zijn werkwijze: “Ik weet niet altijd welke kant het op zal gaan wanneer ik begin, maar ik kan het resultaat zien terwijl ik aan het werk ben. De auto moet er goed uitzien en het moet lijken alsof hij beweegt, zelfs als hij stilstaat.”

In 2015 werd de Beatnik geveild in Monterey California en bracht daar $360.000 op.

Deze site gaat over onze Ford Mustangs. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op. Wij verkopen ook andere klassieke auto’s. Neem daarvoor een kijkje op MemoryLane.

 

 

Back to top
Translate »