Blog

Latest Industry News

Ford Hennessey VelociRaptor 6×6 uit de serie Aparte Automobielen

Hennessey VelociRaptor Planet Mustang nieuwegein Job van Oostrum 1

John Hennessey is een “automotive tuner”, en niet de eerste de beste. Zijn bedrijf behoort tot een selecte groep van onafhankelijke “tuners” en sinds hij begon in 1991 heeft hij meer dan 10.000 auto’s onder handen genomen. Eén van die auto’s is de Ford Raptor.

Ford Hennessey VelociRaptor Planet Mustang nieuwegein Job van Oostrum 2Op z’n zachtst gezegd een gespierde pick-up truck. De prijs begint bij 349.000 dollar maar dan heb je “maar” een instapmodelletje; zo gauw je iets extra’s wilt of zelfs iets speciaal voor jou gemaakt komen er andere bedragen om de hoek kijken.

Ford Hennessey VelociRaptor Planet Mustang nieuwegein Job van Oostrum 3De Hennessey VelociRaptor heeft 6 20-inch wielen met 37 inch banden en 6-bij-6 vergrendelbare achterassen. De motor die standaard in de Ford Raptor zit, een 3,5 liter EcoBoost V6 heeft een 600 twin-turbo upgrade ondergaan. Andere aanpassingen zijn onder meer nog de aangepaste uitlaat, een nieuwe intercooler, een rolbeugel, een 7-inch liftkit en de unieke VelociRaptor-bumpers. Zoals gezegd: maatwerk is mogelijk (denk aan speciale Bremboremmen of wijzigingen in het interieur). Of nog grotere wielen.

“Onze VelociRaptor 6X6 is pure agressie op wielen – alle zes”, zegt Hennessey er zelf over “De Ford Raptor is sowieso al één van de beste allround trucks die ooit is gebouwd. We zijn verheugd om hem naar een nog hoger niveau te tillen.

Ford Hennessey VelociRaptor Planet Mustang nieuwegein Job van Oostrum 5

Kijken hoe hij rijdt? https://youtu.be/O2dibFIriUc

Planet Mustang is gespecialiseerd in Ford Mustang, klassieke en meer recente modellen. Meer weten? Neem contact met ons op. Andere auto’s die wij in onze collectie hebben kunt u hier bewonderen.

Back to top
Translate »