Blog

Latest Industry News

Ford Mustang GT Bullitt 1968

Ford Mustang Bullitt 1968 Planet Mustang NieuwegeinDe Mona Lisa van de Mustangs wordt hij ook wel genoemd: de Ford Mustang GT uit de film Bullitt (1968). Inmiddels is het de duurste Mustang die ooit geveild werd. Ongerestaureerd en wel bracht de auto $3.4 miljoen op. Niet gek als je bedenkt dat de eigenaar er fors minder voor betaalde. Hoeveel precies is niet helemaal duidelijk, maar ongeveer $ 3.500.

Steve McQueen zat destijds achter het stuur tijdens de spectaculaire achtervolging tussen de Mustang en een Dodge Charger. Die duurde maar liefst 10 minuten! Zowel mannen als vrouwen waren er wild van.

Het verhaal gaat dat Steve McQueen diverse malen probeerde de auto te kopen, maar de eigenaar hield voet bij stuk. Niks ervan. Ze bleven er lekker zelf in rondrijden. Toen er in 1981 zo’n 46.000 mijl op de teller stond zetten ze hem in de garage en daar stond hij in 2018 nog steeds. Hij kwam er pas weer uit toen de film 50 jaar bestond en Ford een nieuwe versie van The Bullitt uitbracht. Niemand had nog verwacht dat de auto er nog steeds was dus je kunt je de consternatie voorstellen.

Nu is het afwachten wat de nieuwe eigenaar met de auto gaat doen. Zijn of haar identiteit is niet bekend gemaakt.

 

Back to top
Translate »