Blog

Latest Industry News

Reliant Robin

Reliant Robin PlanetMustang Nieuwegein Job van Oostrum

 

Reliant Robin

Ja, deze auto heeft drie wielen. Hij werd voor het eerst gemaakt in 1973 met een 750 cc viercilinder motor en was verkrijgbaar in twee modellen, een sedan en een station wagon. In 1975 werd er een zwaardere 850 cc-motor ingelegd. Het interieur van de Reliant Robin is niet echt spectaculair te noemen.

Reliant Robin PlanetMustang Nieuwegein Job van Oostrum-2

De carrosserie is zelfdragend en de opbouw is van polyester. Daardoor is de auto vrij makkelijk om te vormen tot een ander model. Kijk maar eens naar deze Cabrio bijvoorbeeld.

Reliant Robin PlanetMustang Nieuwegein Job van Oostrum-3

Van deze auto kwamen in 1989 en 1999 nieuwe versies uit. Om het 65-jarig bestaan van de Reliantfabriek te vieren werd zelfs de Robin 65 uitgebracht. Een collectors item, elke auto kreeg een uniek nummer.

De auto was met name in Engeland geliefd, er worden nog steeds speciale races voor georganiseerd. Door een groot aantal aanpassingen aan het motorblok schroefde men het vermogen op van 40,5 naar meer dan 60 pk.

We kennen deze auto natuurlijk allemaal als DE auto van Mr, Bean. Kijk maar eens naar deze clip.

Meer exclusieve auto’s bekijken? Bezoek dan eens onze MemoryLane site. Meer over onze Ford Mustangs leest u natuurlijk hier.

Back to top
Translate »